De dödas gryning

De dödas gryning omslag

I sitt andra seriealbum, Karl & Conny ? de dödas gryning, fortsätter serietecknaren Nickan Jonasson att berätta om de båda vännerna Karl och Conny. Karl jobbar på en kvinnotidning och Conny lackerar fönster. Dessa båda män lever ett liv vars enda ljuspunkt är en kvällsöl, eller flera.

Karl & Conny ? de dödas gryning är en existentiell serie där Nickan Jonasson talar om oss människor som förprogrammerade stamceller utan möjlighet att påverka; oförmögna av att förstå att vår själ ? våra tankar ? inte är annat än ett kollektiv av mindre organismer. Karl lyckas i ett haschrus för en kort sekund fly in i en utopi fri från skuldkänslor, ambitioner och prestige. En kort upplevelse som snabbt förvandlas till helvetiska hallucinationer.

Som läsare blir man road av den sarkastiska och cyniska dialogen Karl och Conny emellan, där humorn blir ett sätt att uthärda tristessen. Nickan Jonasson väger i sin serie hela tiden vikten av bilden gentemot det skrivna ordet för att på så vis hitta olika sätt att berätta deras historia.

Ovanstående information är hämtad från förlagens beskrivning av boken.

Comments are closed.