Kolik Förlag
Fulheten

Fulheten omslag

Fulsnygga fetton, vrålande män och elaka tanter är några av beståndsdelarna i serietecknaren Nanna Johanssons skitigt skeva bildvärld. Det är kroppen och kraven och kampen. Normvridanden och ifrågasättanden. Det är antifeminister i urval, världens ledsnaste tonåringar och en My Little Pony med jättekuk. Och det är jävligt roligt.

Nanna Johansson föddes 1986 i Gävle och har förutom serietecknandet sysslat med kulturjournalistik och arbetat med P3:s humorprogram Pang Prego. Hennes serier och illustrationer har publicerats i bland annat ETC, Galago, Sydsvenskan, Hjälp och Bang – och på den egna hemsidan www.fulheten.com. Debutalbumet Fulheten bjuder på det bästa från hemsidan och flera tidigare opublicerade bilder och serier.

Citat:

”Nannas serier borde användas som undervisningsmaterial i Sveriges grundskolor, eftersom de förklarar hela könsproblematiken på ett lättillgängligt sätt. Man kan inte vara för eller emot för Nanna använder inga konstruktioner, hon vänder bara på steken – En man i en kvinnas roll, och tvärt om. Fulheten är det vackraste som finns.”

Nour El-Refai

”Nanna Johansson är Sveriges roligaste illustratör”

Metro

Ovanstående information är hämtad från förlagens beskrivning av boken.

Comments are closed.