Kartago Förlag
Zelda

Zelda omslag

Hjältinnan Zelda är en idealistisk, bloggande åttiotalistsnärta som med dubbelmoral och ihåliga argument slåss mot de patriarkala väderkvarnarna. Till vardags pluggar hon på Komvux och drömmer om att komma in på journalisthögskolan, som bara tar in ”urblåsta modebloggare som är bra på matte”. Hon snyltar på sin kompis Tova och bråkar med sin av och på- pojkvän Sigge, som egentligen är alldeles för heteronormativ för hennes smak. Zelda reser till Frankrike och Mexiko för att skriva den stora generationsromanen, men väl där hemfaller hon istället åt starka drycker och den lokala manliga fägringen. Zelda drar till skogs för att leva ekovänligt, stillsamt och finna primalkvinnan inom sig själv, men spelar istället in youtube-klipp om hur man tillverkar kaveldunstamponger.

     Zelda började 2007 och publiceras numera som ett av de mest populära fasta inslagen i serietidningen Nemi. Zelda har även gått i tidningen Metro, Norrländska Social Demokraten, Sydsvenskan, Bang, Polly Darton

och Hjälp.

Om Författaren:

Lina Neidestam är född 1984 i Södertälje och utbildad på Serieskolan i Malmö. Numera bosatt i Stockholm där hon illustrerar läromedel, undervisar i serieteckning och ritar på den erotiska serieromanen ”Maran”. Hon är medlem i serietecknarkollektivet Polly Darton.

”Lina Neidestam har lyckats skapa en karaktär som feminist såväl som antifeminist kan skratta med, och åt! Den bästa svenska serie idag som skildrar livet som åttiotalist och kvinna, med alla mediadrömmar och bloggdraman inkluderat. Jag är bara avundsjuk för att jag inte kom på det själv.”

- Hanna Fridén, bloggare och skribent

Neidestam får till ett riktigt skönt, otvunget, men ändå väldigt roligt flyt i sina berättelser som manar till både skratt och eftertanke..

David Olgarsson Dagbladet

snackar och grälar hon sig igenom storstadslivet med välformulerade, dräpande repliker..

Oskar Forsgren Västerbottens-Kuriren

Det här är bra.

Mikael R Karlsson, Borås Tidning

Igenkänningsfaktorn är stor för dagens unga vuxna

-Sara Sivre, BTJ

Träffsäkert, svart och humoristiskt

-Anna Ehn, Uppsala Nya Tidning

Ovanstående information är hämtad från förlagens beskrivning av boken.

Comments are closed.