Kartago Förlag
Rocky volym 17

Rocky volym 17 omslag

Den självbiografiska seriefiguren Rocky kom till när Martin Kellerman just fått sparken från sitt jobb som skämttecknare för herrtidningen Aktuell Rapport, blivit dumpad av sin flickvän och utkastad från ännu en andrahandslägenhet.

     Rocky har sedan dess blivit bland annat en serietidning, 15 album med seriestrippar, väggkalendrar, julalbum och en pjäs som turnerat Sverige runt. Det senaste tillskottet till de Rockyrelaterade produkter är en serie skateboardar med rockymotiv. Kellerman har även samlat inlägg från sin blogg mellan 22 augusti 2006 till 27 maj 2007 i en bok vid namn ”En serietecknares dagbok” där han beskriver sitt liv i text och med karaktärerna från seriens riktiga namn. Serien har även animerats och debuterade i SVT förra året.

Om Författaren:

Martin Kellerman är född och uppvuxen i Växjö, men han bodde även en tid i Nordnorge innan hans familj flyttade till Upplands-Väsby när han var 13 år gammal. Ungefär samtidigt började han sälja sina serier.

Pressröster:

”Martin Kellermans Rocky, skildrar en tid med Youtube och nutidskommentarer. Den har redan blivit en kult för en yngre generation, där figurerna har karikerade djurfysionomier på två ben.”

- bokia.se

Ovanstående information är hämtad från förlagens beskrivning av boken.

Comments are closed.