Kartago Förlag
Pet och Panty

Pet och Panty omslag

Panty och Pet bor ihop i en lite för liten lägenhet i Göteborg – de umgås med sina polare och gör egentligen ingenting av vikt. De gör det folk i stan brukar göra, de jobbar, drar runt och dricker kaffe, och studerar sin tillvaro utifrån respektive perspektiv. De diskuterar viktiga saker, som till exempel MTV, världssvälten eller taxar, medan de promenerar mellan Feskekôrka och Avenyn. Panty tycker saker. Det är det hon gör bäst. När hon nu är så bra på att tycka, ser hon ingen anledning att tiga. Hennes vänner brukar lyssna, oftast med ett milt överseende.

     Pet är däremot av en mild sort som gillar melodifestivalen och virkning. Pantys polare Daniel byter ständigt pojkvänner, hennes kamrat Snake spottar evigt ursinne över de politiska oegentligheter som förekommer i världen och den backslickade Richard säger alltid dumma saker.

     Pet o Panty har länge gått som dagstripp i gratistidningen CITY, i Stockholm, Göteborg, Malmö, Landskrona och Halmstad.

Om Författaren:

Mim Sörensson, född 1982, tecknar Pet och Panty från sin lägenhet i Göteborg, Mim har själv förklarat: ”När man har som yrke att påpeka vad folk gör och säger så hjälper det ibland att, som jag, ha Aspergers syndrom. Det är en sorts högfungerande autism. I Kombination med ADHD är det ett vinnande koncept – alternativt ett recept på nära förestående död. Det beror på hur man ser det. Det har funnits tillfällen i livet då det varit rent för jävligt, men numera är det mesta helt OK. Särskilt när jag får syssla med det jag gillar bäst, att teckna och tycka vad jag vill.”

Ovanstående information är hämtad från förlagens beskrivning av boken.

Comments are closed.