Kartago Förlag
Jan Lööfs serier. Volym två

Jan Lööfs serier. Volym två omslag

Kartago fortsätter att samla Jan Lööfs serier i praktvolymer och här kommer nu den andra delen. Boken innehåller några av de bästa av den klassiska sextiotalsserien FELIX, med äventyren: Flygande tefat, Fantomen, Varulven, Vilda Västern och Ben Hassans skatt. Dessutom en fantastisk serie med Tintin på sitt sista uppdrag som en gammal åldrad man, där han till slut kommer ut ur garderoben och gifter sig.

     I denna volym får vi stifta bekantskap med serien Bellman som handlar om en radikal söderkis och pilsnergubbe i ”antihjält”-tradition som jobbar på en tidningensredaktion. Där figurerar bland andra Jan Myrdal och seriekollegorna Mandrake och Dagobert. Serien publicerades först i Folket i Bild/Kulturfront (se nedan).

     En annan serie handlar om hur Jan Lööf kliver in i en tidmaskin och träffar sig själv som ung. Vidare berättar Jan Lööf om musikinstrumentens historia och hur man arbetar med datorn som tecknarverktyg.

Pressröster:

”Att Kartago ger ut gamla serier med Jan Lööf, denna seriegenerationens gudfader, visar att man också tar sitt kulturhistoriska ansvar. Väldigt få svenska författare och konstnärer har vidgat min begreppsvärld lika mycket som Jan Lööf.”

- Jan Gradvall, Sydsvenskan

”Man vill bosätta sig i hans teckningar och leva där”

- LO-tidningen

”Att samla ihop Jan Lööfs gubbar i en enda bok måste sägas vara genialiskt.”

- Ingalill Mosander, Aftonbladet

Ovanstående information är hämtad från förlagens beskrivning av boken.

Comments are closed.