Bonnier Carlsen
Magic Knight Rayearth 6

Magic Knight Rayearth 06 omslag

Charmigt, spännande och roligt!

Magic Knight Rayearth är ännu en succéserie från tecknarkollektivet CLAMP. Den handlar om de tre skolflickorna Hikaru, Fuu och Umi som förflyttas från Tokyo till den magiska planeten Cephiro. Här utbildas flickorna av trollkarlen Clef i konsten att hitta sin egen inre magi – allt för att de ska kunna bli de legendariska Magic Knights som ska rädda Cephiro från undergång.

Till sällskap har trion den lilla medhjälparen Mokona (ett gulligt djur av obestämd art).

Framgången för Magic Knight Rayearth beror bland annat på hur den lyckas blanda storslagna äventyr med charmig humor och en fin vänskapsskildring mellan de tre flickorna. Vad som också gör serien så speciell är den fantastiska fantasy/science fiction-värld som trion hamnar i, här kan man tala om stor magi och starka känslor!

CLAMP är ett kvinnligt tecknarkollektiv som består av Nanase Ohkawa, Mokona Apapa, Mick Nekoi och Satsuki Igarashi. Från början var de helt vanliga mangafans som började rita egna serier. I dag är de mangavärldens förmodligen mest produktiva team. BC Manga ger även ut CLAMP-serierna Chobits och xxxHOLIC.

Ovanstående information är hämtad från förlagens beskrivning av boken.

Comments are closed.