Bonnier Carlsen
Eldens gåva

Eldens gåva omslag

En helt ny slags bok! En svenskproducerad manga med svenska upphovsmän! ”Eldens gåva” är en textbok av Noomi Hebert och Lena Ollmark med rikligt insprängda mangasidor och illustrationer av den unga och begåvade mangatecknaren Åsa Ekström.

Möt coola Åse, snälla och omtänksamma Andrea, charmiga men klumpiga Joakim, och vilda, smarta Vera. Möt också deras hästar, det svara fullblodet Västanvind, den jättelika shirehästen Avalanche, ponnyn Hot Flame och islänningen Moldi.

Handlingen utspelar sig i nordligaste Lappland, i en omgivning som består av vackra fjäll med glaciärer och sprakande norrsken. Här lär gänget känna varandra och som av en händelse råkar de ut för en magisk ceremoni som egentligen är avsedd för en samisk nåjd, en schaman. De fyra elementens krafter och  dolda talanger överförs av misstag till huvudpersonerna och deras hästar, och hissnande äventyr följer. Hur ska de kunna bemästra sina krafter och samtidigt  leva ett normalt liv?

?Eldens gåva? är den första delen i serien ?Stall Norrsken? och är ett magiskt hästäventyr som uppmanar till sträckläsning.

Ovanstående information är hämtad från förlagens beskrivning av boken.

Comments are closed.