:
avatar
Al Plastino död

Den 25 november 2013 dog Al Plastino, mångårig tecknare och tuschare på DC Comics Superman-serier. Han dog bara några dagar innan sin 92-årsdag.

Al Plastino föddes 1921 i New York och har bland annat jobbat med serier som ”Captain America”, ”Superman” och ”Lois Lane”, men även humorserier som ”Lisa & Sluggo” och ”Ferd’nand”. Under tiden på DC Comics var han med och skapade figurerna Supergirl (Stålflickan) och Legion of Super-Heroes (Rymdens Hjältar). Han pensionerade sig 1989.

En fyllig och personlig dödsruna finns på Pidde Anderssons webbsida ”Toppraffel”.

 

avatar

About David Haglund

Översättare, Uppsala. Född 1974. Skribent och recensent för Bild & Bubbla sedan 1998. Skribent för webbplatsen sedan 2005, ansvarig sedan 2009. Före detta redaktör för Seriewikin. Före detta ordförande i Seriefrämjandet Stockholm.
This entry was posted in Förstasidan, Nekrologer, Nyheter, Senaste, Superman 75 år (2013) and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Kommentera