avatar
”League of Extraordinary Gentlemen” blir TV-serie?

The League of Extraordinary Gentlemen, Volume One omslag

Filmen blev ingen succé, men nu satsar Fox på en TV-serie baserad på Alan Moores serie om världslitteraturens största hjältar.

Enligt webbplatsen TV Line har TV-bolaget Fox beställt ett pilotavsnitt av ”League of Extraordinary Gentlemen”. Även om det aldrig blir någon TV-serie beställd så har Fox åtagit sig att visa piloten; i annat fall måste de betala ett vitesbelopp.

”League of Extraordinary Gentlemen” bygger på en kritikerrosad serie av Alan Moore och Kevin O’Neill där världslitteraturens hjältar samlas för att bekämpa exotiska hot. Redan 2003 blev serien film med bland annat Sean Connery i en av de bärande rollerna, men filmen blev ingen större framgång. Alan Moore har öppet motsatt sig alla filmatiseringar av hans verk.

avatar

About David Haglund

Översättare, Uppsala. Född 1974. Skribent och recensent för Bild & Bubbla sedan 1998. Skribent för webbplatsen sedan 2005, ansvarig sedan 2009. Före detta redaktör för Seriewikin. Före detta ordförande i Seriefrämjandet Stockholm.
This entry was posted in Äventyrsserier, DC, Förstasidan, Nyheter, Övriga, Senaste, Storbritannien, Superhjältar, USA and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Kommentera