:
avatar
Natalia Batista prisbelönt

Fantasybokserien ”Häxfolket” skriven av Jo Salmson och illustrerad av Natalia Batista har tilldelats Nordiska skolbibliotekarieföreningens barn- och ungdomsbokspris 2013.

I Salmsons och Batistas bokserie om Häxfolket ingår titlarna ”De stulna barnen”, ”Fly Sol fly!”, ”Magiska krafter” och ”Folket som försvann”. Priset, som delas ut vartannat år, tillkännagavs under april månad.

Natalia Batista är medlem i Nosebleed Studio och har både gått och undervisat på Serieskolan i Malmö. Bland hennes mangainspirerade serier återfinns ”Mjau!” och ”Ein Lied für Elise”. På Bonnier Carlsens hemsida kommenterar Batista priset så här: ”Jag är superglad! Det var ett underbart samarbete och böckerna är så omtyckta bland läsarna, verkligen kul! Priset är ännu en belöning för allt arbete, tack!”

Länkar:

 

  • Läs mer om Natalia Batista på Seriwikin

 

avatar

About David Haglund

Översättare, Uppsala. Född 1974. Skribent och recensent för Bild & Bubbla sedan 1998. Skribent för webbplatsen sedan 2005, ansvarig sedan 2009. Före detta redaktör för Seriewikin. Före detta ordförande i Seriefrämjandet Stockholm.
This entry was posted in Förstasidan, Manga, Senaste, Sverige and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Kommentera