:
avatar
Hyllning till Horst Schröder, 70 år

Den 6 februari, det vill säga idag, fyller den smått legendariske serieförläggaren bakom Epix, Horst Schröder, 70 år. Bild & Bubbla stämmer upp i hyllningskören och rekommenderar Per Starbäcks fina hyllning i bloggform.

1980-talet var de utländska vuxenseriernas gyllene tidsålder i Sverige, då Horst Schröder med sina trogna vapendragare, bland dessa Göran Ribe, gav ut en rik flora titlar med fantasifulla namn som Epix, Pox, Brök! och Maxx. Vikande försäljning och svårigheter med att få distribution ledde till slut till att förlaget fick lägga ner det mesta av utgivningen under 1990-talet. Förlaget finns fortfarande kvar, men utgivningen är betydligt mer sparsmakad. Stora delar av den gamla utgivningen kan fortfarande köpas direkt från förlaget på www.epix.se.

Om detta, och mycket annat, kan man läsa på Per Starbäcks blogg ”Krafsklotter”, där han lagt upp en längre text med personliga reflektioner kring Schröder och hans gärning. Läs bloggposten här.

avatar

About David Haglund

Översättare, Uppsala. Född 1974. Skribent och recensent för Bild & Bubbla sedan 1998. Skribent för webbplatsen sedan 2005, ansvarig sedan 2009. Före detta redaktör för Seriewikin. Före detta ordförande i Seriefrämjandet Stockholm.
This entry was posted in Förstasidan, Nyheter, Senaste, Sverige and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Kommentera