:
avatar
Lättare att få tag i Tezuka-produkter i väst

Tezuka Productions har slutit ett nytt avtal med amerikanska Diamond för internationell distribution av officiell merchandise baserad på Osamu Tezukas manga.

Tidigare har det varit komplicerat för icke-japaner att få tag i officiella produkter relaterade till Osamu Tezukas verk, men med det nya distributionsavtalet kommer nu västerlänningar att kunna beställa dem via Previews-katalogen (där de flesta amerikanska serier listas)

Tezuka kallas ibland mangans fader och ligger bakom serier som ”Astro Boy” och ”Black Jack”.

avatar

About David Haglund

Översättare, Uppsala. Född 1974. Skribent och recensent för Bild & Bubbla sedan 1998. Skribent för webbplatsen sedan 2005, ansvarig sedan 2009. Före detta redaktör för Seriewikin. Före detta ordförande i Seriefrämjandet Stockholm.
This entry was posted in Förstasidan, Japan, Manga, Nyheter, Senaste, USA and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Kommentera