:
avatar
Marvel + Cirque de Soleil = sant

Sommaren 2012 kommer en serieversion av nycirkusgruppen Cirque de Soleils succéföreställning ”Kà” eftersom föreställningen sägs dela samma resonansbottnar som Marvel Comics superhjälteserier.

Intiativet till att göra en serieversion kom från Cirque de Soleils sida efter ett bejublat framträdande man gjorde på en seriemässa. Föreställningens tema om gott mot ont passade utmärkt att översätta till serieform och Marvel engagerade Bryan J.L. Glass (”Mice Templar”) som författare och Wellinton Alves som tecknare. Den färdiga tidningen delades ut gratis på Comic-Con International i San Diego i juli i år och kan läsas gratis på nätet.

Länkar:

avatar

About David Haglund

Översättare, Uppsala. Född 1974. Skribent och recensent för Bild & Bubbla sedan 1998. Skribent för webbplatsen sedan 2005, ansvarig sedan 2009. Före detta redaktör för Seriewikin. Före detta ordförande i Seriefrämjandet Stockholm.
This entry was posted in Förstasidan, Nyheter, Senaste, USA and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Kommentera