:
avatar
Neil Gaiman återvänder till ”The Sandman”

En av de största nyheterna på seriemässan i San Diego i juli var att Neil Gaiman återvänder till DC Comics för att göra nytt material med sin hyllade figur The Sandman.

”The Sandman” är lite av en helig ko med en början och ett slut, och det var väl inte många som trodde att Gaiman skulle återuppta serien igen. Å andra sidan var det heller inte så många som hade förväntat sig att DC skulle göra en uppföljare till ”Watchmen”, så… Idén till serien kom från DC Comics, som på något sätt ville fira seriens 25-årsjubileum 2013. ”Hur kunde jag säga nej?”, kommenterar Gaiman det hela. (Eventuellt samband med ”Before Watchmen” är en koppling som helt kan tillskrivas artikelförfattaren.)

Miniserien som kommer nästa år ska tecknas av J.H. Williams III och är en prequel som berättar vad som hände strax innan det första numret. Varför Sandman var så utmattad att han kunde fångas av en människa.

 

avatar

About David Haglund

Översättare, Uppsala. Född 1974. Skribent och recensent för Bild & Bubbla sedan 1998. Skribent för webbplatsen sedan 2005, ansvarig sedan 2009. Före detta redaktör för Seriewikin. Före detta ordförande i Seriefrämjandet Stockholm.
This entry was posted in Förstasidan and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Kommentera