:
avatar
Kalle Anka & Co – nu för IPad

20120710-081657.jpg

Egmont har verkligen tagit sig i kragen när det gäller elektroniska medier. I juli lanseras den klassiska serietidningen Kalle Anka & Co i digital form för läsplatta.

Resumé.se skriver 3 juli att Kalle Anka & Co kommer att lanseras i digital form för iPad lagom till sommarlovet, då många unga läser mycket serier. ”Det digitala formatet är dessutom som klippt och skuret för semester och skollovstider”, säger Jonas Lidheimer, pr-ansvarig för Kalle Anka & Co. Lidheimer hänvisar till läsarna som ”moderna människor som använder digitala medier i stor utsträckning” och tror att initiativet kommer att bli uppskattat.

Som det är tänkt att fungera kommer den digitala versionen i allt väsentligt vara en kopia av den tryckta versionen, men med guidad läsning där man bläddrar mellan rutorna. Guidad läsning har blivit en standard för digitala serier från de stora förlagen, med fördelar som att detaljer visas tydligt, men med nackdelar som att man förlorar överblicken över seriesidan.

Sedan årsskiftet 2011/2012 finns appen Disney Comics, där man kunnat handplocka avsnitt med olika Disney-figurer. Den appen tycks dock vara ett globalt initiativ från Disney där man kunnat köpa serier på svenska, norska, danska, engelska, finska, franska, tyska, italienska, polska, spanska och turkiska.

avatar

About David Haglund

Översättare, Uppsala. Född 1974. Skribent och recensent för Bild & Bubbla sedan 1998. Skribent för webbplatsen sedan 2005, ansvarig sedan 2009. Före detta redaktör för Seriewikin. Före detta ordförande i Seriefrämjandet Stockholm.
This entry was posted in Disneyserier, Förstasidan, Nyheter, Senaste, Sverige and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Kommentera