:
avatar
Minnesstund för Kristiina inledde festivalen

Stockholms internationella seriefestival inleddes på fredagen med en minnesstund för festivalens och Serietekets avlidna grundare Kristiina Kolehmainen.

Enligt uppgift var minnesstunden välbesökt, det var många serieskapare, förläggare och serievänner som ville hedra Kolehmainen. Några lämnade blommor, andra hade hörsammat uppropet för ett tag sedan om att teckna sin bild av Kristiina till ett vernissage som kom att sitta uppe hela festivalen. Tal hölls bland annat av Anders Lundgren (Serieteket), Ola Hammarlund (Seriefrämjandet) och Lisa Medin och Stef Gaines (serieskapare).

avatar

About David Haglund

Översättare, Uppsala. Född 1974. Skribent och recensent för Bild & Bubbla sedan 1998. Skribent för webbplatsen sedan 2005, ansvarig sedan 2009. Före detta redaktör för Seriewikin. Före detta ordförande i Seriefrämjandet Stockholm.
This entry was posted in Evenemang, Festivaler, Förstasidan, Nekrologer, Nyheter, Reportage, Senaste, Sverige and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Kommentera