:
avatar
Svensk/finskt seminarium

Finska Seriefrämjandets logga

Seriefrämjandet har varit på ett tvådagars seminarium med finska Seriefrämjandet och diskuterat serier, politik, ekonomi och hur man kan integrera våra två seriekulturer i högre utsträckning.

Seminariet hölls på det vackra Hanaholmens kulturcentrum strax utanför Helsingfors (som kan ses på bilden ovan) och organiserades av finska Seriefrämjandet.

Fredrik Strömberg talar om svensk seriehistoria.

Fredrik Strömberg talar om svensk seriehistoria.

Jamil Mani talar om svenska serier av idag.

Mattias Elftorp talar om Wormgod.

Representanter för Seriefrämjandet var Fredrik Strömberg (ordförande och redaktör för Bild & Bubbla), Jamil Mani (vice ordförande och är ordförande för C’est Bon Kultur) samt Mattias Elftorp (medlem av Wormgod och projektledare för Tusen serier). Vi höll alla föredrag om våra roller och om pågående projekt inom Seriefrämjandet och diskuterade möjligheter att integrera projekt mer med vad Finska Seriefrämjandet gör.

Ville Hänninen berättar om antologin Finnish Comics Annual 2011.

Närvarande för finska Seriefrämjandet var bland andra Otto Sinisalo (Ordförande och ansvarig för seriefestivalen i Helsingfors), Kalle Hakkola (VD), Mari Ahokoivu (projektledare för NordiComics och redaktör för Sarjainfo) och Ville Hänninen (redaktör för antologin Finnish Comics Annual 2011).

Finska Seriefrämjandets loggaDetta var två mycket inspirerande dagar som gav en hel del insikter i hur våra två olika organisationer har hanterat att vi växt så mycket det senaste decenniet. Vad jag lärde mig var hur lika situationen är för svenska och finska Seriefrämjandet och hur mycket vi har att lära av varandra. Förhoppningsvis blir detta ett årligt evenemang, där vi kan få möjlighet att utbyta idéer och växa tillsammans.

Stort tack till den finska Seriefrämjandet som tog initiativ till och organiserade detta seminarium.

avatar

About Fredrik Strömberg

Fredrik Strömberg är författare, journalist, pedagog och curator. Han är ordförande i Seriefrämjandet, en av redaktörerna för tidskriften Bild & Bubbla och lärare på Serieskolan i Malmö. Han är författare till böcker som Black Images in the Comcis, The Comics Go to Hell, Comic Art Propaganda och Swedish Comics History.
This entry was posted in Finland, Nyheter, Reportage, Senaste, Seriefrämjandet and tagged , . Bookmark the permalink.

Kommentera