:
avatar
Adamson 2011: Neidestam, Andersson, Willingham och Janson

Under bokmässan delade Svenska Serieakademien traditionsenligt ut sin Adamsonstatyett till en svensk och en utländsk serieskapare samt ett specialdiplom. I år delades det svenska priset av Lina Neidestam (”Zelda”) och Kim W. Andersson (”Love Hurts”) medan det utländska priset gick till Bill Willingham (”Fables”). Diplomet gick till Rolf Janson, redaktören som startade tidningarna Fantomen och Tuff och Tuss.

Willingham var inte på plats, utan priset mottogs av Daniel Carlsson från Egmont (som ger ut ”Fabler” i sin tidning Nemi).

Fredrik Strömberg rapporterar på sin blogg Sekventiellt.se att Rolf Janson höll ett intressant tal och att det troligen var den mest rörande stunden har någonsin upplevt på en Adamsonutdelning. Läs mer på Sekventiellt.

avatar

About David Haglund

Översättare, Uppsala. Född 1974. Skribent och recensent för Bild & Bubbla sedan 1998. Skribent för webbplatsen sedan 2005, ansvarig sedan 2009. Före detta redaktör för Seriewikin. Före detta ordförande i Seriefrämjandet Stockholm.
This entry was posted in Evenemang, Nyheter, Senaste, Sverige and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Kommentera