:
avatar
Kampanjen Befria teckningarna – möte 12 februari

Med anledning av den fällande domen i hovrätten angående mangateckningar som klassats som barnporr drar Kampanjen Befria teckningarna igång. Intiativtagare är Facebook-gruppen ”Stop comics censorship in Sweden!” och Magnus Knutsson, serieskapare och f.d. ordförande för Seriefrämjandet. Ett första möte hålls nu på lördag den 12 februari kl. 14–17 på Medelhavsmuseets kafé i Stockholm.

Enligt intiativtagarna bevisar utslaget i Hovrätten ”att kulturens frihet inte gäller för serierna. Och att yttrandefriheten inte gäller för serieskaparna.” Vid ett första möte diskuteras hur man ska kunna skapa opinion kring detta.

Adress: Bagdad Café, Fredsgatan 2 (Medelhavsmuseet), Stockholm

avatar

About David Haglund

Översättare, Uppsala. Född 1974. Skribent och recensent för Bild & Bubbla sedan 1998. Skribent för webbplatsen sedan 2005, ansvarig sedan 2009. Före detta redaktör för Seriewikin. Före detta ordförande i Seriefrämjandet Stockholm.
This entry was posted in Mangamålet, Nyheter, Senaste, Sverige and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Kommentera