:
avatar
DC Comics lägger ner WildStorm

Wildstorm, logga

DC Comics lägger ner etiketten WildStorm, som grundades 1992 som en av hörnstenarna i Image Comics. 1999 sålde Lee förlaget till DC, och det har länge hållits separerat från DC:s övriga serieutgivning. Bland de titlar som kommit ut under åren finns WildC.A.T.S., Gen 13, Stormwatch, The Authority, Planetary, Astro City samt Alan Moores ABC-titlar, bland dem League of Extra-Ordinary Gentlemen och Tom Strong.

Alla WildStorm-titlar läggs ner tills vidare, för att senare återuppstå under DC Comics banér när tiden är mogen. Några titlar kommer eventuellt att hamna hos vuxenetiketten Vertigo.

Nedläggningen är en del i den omorganisation som blivit resultatet av DC:s omvandling till DC Entertainment, där man fått kravet på sig att bättre exploatera sina resurser som en del av mediejätten Warner Bros. På östkusten kommer man fortsatt publicera serier, medan man på västkusten (där WildStorm huserat) koncentrerar sig på multimedia, film och spel.

avatar

About David Haglund

Översättare, Uppsala. Född 1974. Skribent och recensent för Bild & Bubbla sedan 1998. Skribent för webbplatsen sedan 2005, ansvarig sedan 2009. Före detta redaktör för Seriewikin. Före detta ordförande i Seriefrämjandet Stockholm.
This entry was posted in DC, Image, Nyheter, Övriga, Senaste, Superhjältar, USA and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Kommentera