:
avatar
P3 Kultur pratar superhjältar med serieexperter

Den 16 maj handlade radioprogrammet ”P3 Kultur” än en gång om tecknade serier. Den här gången ett reportage om den aldrig färdigställda superhjältefilmen ”Kapten Sverige” samt en diskussion om superhjälteideologin med Göran Semb (serieexpert från SeF), Klara Möller-Norén (redaktör för Spider-Man) och Mårten Schultz (juridikforskare).

”P3 Kultur” driver under 2010 projektet med att återupprätta superhjältegenren i Sverige. Under samtalet diskuterades bland annat historik, genrens övermänniskomotiv, vigilanteidealet och huruvida Iron Man är fascist eller inte.

Lyssna på programmet (och andra tidigare program på temat) här.

avatar

About David Haglund

Översättare, Uppsala. Född 1974. Skribent och recensent för Bild & Bubbla sedan 1998. Skribent för webbplatsen sedan 2005, ansvarig sedan 2009. Före detta redaktör för Seriewikin. Före detta ordförande i Seriefrämjandet Stockholm.
This entry was posted in Äventyrsserier, DC, Marvel, Nyheter, Senaste, Seriefrämjandet, Superhjältar, Sverige and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Kommentera