:
avatar
Free Comic Book Day 1 maj

Sedan 2002 håller amerikanska seriehandlare och förlag ett gemensamt evenemang första helgen i maj där de försöker få fler människor att läsa serier. Evenemanget kallas ”Free Comic Book Day” och seriebutikerna ger helt sonika bort serietidningar gratis. Även i Sverige medverkar butiker den 1 maj.

På den här sidan Atlanten medverkar Staffars serier på Söder och Comics Heaven i Gamla Stan. Även andra seriebutiker har genom åren medverkat och gett bort eller åtminstone kraftigt rabatterat serier. I USA trycker förlagen upp specialupplagor för denna dag med representativa serier som även den ovane läsaren kanske kan vara intresserad av.

Mer information om vilka serier som ges bort finns på hemsidan.

avatar

About David Haglund

Översättare, Uppsala. Född 1974. Skribent och recensent för Bild & Bubbla sedan 1998. Skribent för webbplatsen sedan 2005, ansvarig sedan 2009. Före detta redaktör för Seriewikin. Före detta ordförande i Seriefrämjandet Stockholm.
This entry was posted in Evenemang, Nyheter, Senaste, Sverige, USA and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Kommentera