:
avatar
Kommande utställning: Stockholm i serier

stockholm i serier, logga

Seriefrämjandet Stockholms stora projekt under hösten blir en utställning om Stockholm i serier i samarbete med Stockholms stadsbibliotek och några av Sveriges mest välkända serieskapare. Premiär i november.

Stadsbiblioteket satsar under hösten på att lyfta fram Stockholm i litteraturen, och passar då på att slå ett slag för serierna. Intiativtagare till utställningen är Per Demervall, serieskapare som bland annat skildrat Stockholm i serier som ”Röda Rummet” och ”Rosenhanes äventyr”.

Utställningen kommer även resultera i stadsvandringar, vandringsutställningar samt en skissbilaga i Bild & Bubbla (förhoppningsvis).

21 augusti publicerade Dagens nyheter en intervju med några av de medverkande serieskaparna; Per Demervall, Peter Berting (”Gängkrig 145″) och Ola Skogäng (”Mumiens blod”). Läs artikeln här.

Mer info kommer.

avatar

About David Haglund

Översättare, Uppsala. Född 1974. Skribent och recensent för Bild & Bubbla sedan 1998. Skribent för webbplatsen sedan 2005, ansvarig sedan 2009. Före detta redaktör för Seriewikin. Före detta ordförande i Seriefrämjandet Stockholm.
This entry was posted in Evenemang, Nyheter, Senaste, Seriefrämjandet, Sverige, Utställningar and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Kommentera