:
avatar
Miljonförsäljning för ”Watchmen” efter filmen

Enligt webbplatsen Comic Book Resources har filmatiseringen av ”Watchmen” inte helt oväntat genererat merförsäljning för förlaget DC Comics. Sedan första trailern släpptes i juli har den numera klassiska serieromanen av Alan Moore och Dave Gibbons sålt över en miljon exemplar.

Alan Moore vill sedan länge inte ha något med filmatiseringar av sina verk att göra och har avstått alla sina filmroyalties till förmån för sina samarbetspartner, i det här fallet Dave Gibbons. Men pengar för försäljningen av serieromanen torde ändå ge ett välkommet tillskott i kassan för Moore.

DC Comics förbereder sig på att fånga in nya vuxna läsare genom att lansera webbsidan ”After Watchmen”, med fler lästips för den som fått blodad tand. Bland de rekommenderade serierna återfinns ”Swamp Thing”, ”V for Vendetta”, ”League of Extraordinary Gentlemen”, ”Transmetropolitan”, ”Animal Man”, ”Invisibles”, ”Astro City”, ”Fables”, ”100 Bullets” och ”Preacher”.

avatar

About David Haglund

Översättare, Uppsala. Född 1974. Skribent och recensent för Bild & Bubbla sedan 1998. Skribent för webbplatsen sedan 2005, ansvarig sedan 2009. Före detta redaktör för Seriewikin. Före detta ordförande i Seriefrämjandet Stockholm.
This entry was posted in DC, Förstasidan, Nyheter, Senaste, Superhjältar, USA and tagged , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Kommentera