, , :
avatar
EU:s teckningstävling i blåsväder

EU:s stora teckningstävling har fått kritik efter att det visat sig att publiceringsrättigheterna till samtliga insända bidrag tillfaller EU-komissionen, oavsett om bidraget vinner eller ej.

Sedan en tid tillbaka pågår en stor serieteckningstävling, som går ut på att man ska teckna och berätta om medborgarskapet i EU. Det har varit en del kontroverser kring denna tävling och Svenska Tecknare har bett arrangörerna förtydliga reglerna för det hela. Det har man nu gjort, och det visar sig att de står fast vid regeln att de äger publiceringsrättigheterna till samtliga insända bidrag, alltså inte bara det vinnande bidraget utan alla. Svenska Tecknare avråder från att delta, och den som funderar på att göra det bör alltså vara medveten om att dessa rättighetsklausuler gäller allt som sänds in.

Tävlingen är öppen t.o.m. 7 mars.

[Denna text hämtades från Sekventiellt.se.]

avatar

About Fredrik Strömberg

Fredrik Strömberg är författare, journalist, pedagog och curator. Han är ordförande i Seriefrämjandet, en av redaktörerna för tidskriften Bild & Bubbla och lärare på Serieskolan i Malmö. Han är författare till böcker som Black Images in the Comcis, The Comics Go to Hell, Comic Art Propaganda och Swedish Comics History.
This entry was posted in Evenemang, Nyheter, Senaste and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Kommentera