, :
avatar
Nedskärningar även på Egmont

Egmont Kärnan kommer att lägga ner 10–15 titlar och även personalnedskärningar är att vänta. Det hävdar Dagens Media i en artikel från den 19 januari.

VD Kenneth Andrén säger i en kommentar i Dagens Media att det inte rör sig om några fler nedläggningar än vad som är normalt i den ständiga utrensningen av dåligt säljande titlar, men vill i dagsläget inte berätta vilka titlar som påverkas. (Det ska nämnas i sammanhanget att Egmont inte bara ger ut serietidningar utan även olika magasin.)

Däremot bekräftar Andrén att personal kommer att få gå på grund av den rådande lågkonjunkturen, men nämner inte omfattningen.

avatar

About David Haglund

Översättare, Uppsala. Född 1974. Skribent och recensent för Bild & Bubbla sedan 1998. Skribent för webbplatsen sedan 2005, ansvarig sedan 2009. Före detta redaktör för Seriewikin. Före detta ordförande i Seriefrämjandet Stockholm.
This entry was posted in Nyheter, Senaste, Sverige and tagged , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Nedskärningar även på Egmont

  1. Pingback: Alla redaktörer på Egmont ska bort | Bild & Bubbla

Kommentera