, , :
avatar
Grattis Tintin – 80 år den 10 januari

Bild & Bubbla. Dick Harrison i Tintins fotspår omslag

Den evigt unge seriereportern Tintin fyller idag 80 år.

Hergés ”Tintin” började som en följetong i den belgiska katolska och konservativa dagstidningen Le XXe Siècles ungdomsbilaga, Petit Vingtième, med start den 10 januari 1929.

Läs mer om Tintin i Seriewikins artikel och fyll på med mer information om du har någon! Och du har väl inte missat Dick Harrisons och Jimmy Wallins Tintin-hyllning i serieform i Bild & Bubbla nr 176? Generation Tintin, den svenska Tintin-föreningen, firar med en heldag, mer information om hur man går med där finns på deras hemsida.

avatar

About David Haglund

Översättare, Uppsala. Född 1974. Skribent och recensent för Bild & Bubbla sedan 1998. Skribent för webbplatsen sedan 2005, ansvarig sedan 2009. Före detta redaktör för Seriewikin. Före detta ordförande i Seriefrämjandet Stockholm.
This entry was posted in Belgien, Evenemang, Nyheter, Senaste and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Kommentera