:
avatar
Inbrott på Åbergs Museum

warhol-superman

Natten till fredagen den 18 juli drabbades Lasse Åbergs Museum i Bålsta av ett inbrott. Bytet blev fem tavlor av Roy Liechenstein och Andy Warhol, tillsammans värderade till cirka 5 miljoner kronor. Troligen rör det sig om ett beställningsjobb.

Kl. 02.20 natten till fredagen gick larmet på muséet, men när vaktbolaget anlände till platsen 8 minuter senare var gärningsmännen redan borta med tavlorna, bland dem ”Mickey Mouse” och ”Superman” av Andy Warhol. Tillvägagångssättet och snabbheten tyder på att det rör sig om ett beställningsjobb, menar Carina Åberg i en intervju med Upsala Nya Tidning. Nyligen försvann tavlor av samma konstnärer vid ett inbrott på Lindingö.

Lasse Åberg lämnade följande kommentar till UNT: ”Warhols bild av Musse är ett slags symbol för hela muséet. Det känns bittert. Här har man försökt göra en kul grej som folk kan komma och titta på och så kommer några jäkla typer och snor godingarna.”

Polisen i Uppsala län tar gärna emot tips.

avatar

About David Haglund

Översättare, Uppsala. Född 1974. Skribent och recensent för Bild & Bubbla sedan 1998. Skribent för webbplatsen sedan 2005, ansvarig sedan 2009. Före detta redaktör för Seriewikin. Före detta ordförande i Seriefrämjandet Stockholm.
This entry was posted in Nyheter, Senaste, Superman 75 år (2013), Sverige and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Kommentera