, :
avatar
Li Österberg får kulturstipendium

Li Österberg har utsetts till en av årets sex kulturstipendiater i Sandvikens kommun. Stipendiet består av 5 000 kronor samt inbjudan till en sammankomst med middag, underhållning och utdelning i Högbo gamla herrgård i mitten av november.

Stipendiet motiveras bland annat med orden: ”Lis serier är skickligt uppbyggda med stor känsla för seriemediet och dramaturgi/berättande. Hon har också en stor kunskap om historia och gamla religioner som kom till uttryck i hennes tidiga serier från tiden på Serietecknarskolan i Hofors. Tillsammans med Patrik Rochling har hon skapat ‘Johannasviten’ med hittills tre utgivna seriealbum. Serierna har rönt stor uppskattning runt om i landet. En konstnär i modern anda.”

Österberg är uppvuxen i Sandviken, men bor numera i Borås, där hon utbildar sig till bibliotekarie. I februari 2008 kommer henne första soloalbum, ”Det är inte så här det ska vara” på Komika förlag.

Mer om stipendiet går att läsa på Sandvikens kommuns webbplats.

This entry was posted in Evenemang, Nyheter, Senaste, Sverige. Bookmark the permalink.

Kommentera