:
avatar
Egmont lämnar Stockholm

Egmont logotyp

Sveriges största serieförlag lämnar nu Stockholm för Malmö.

Skåne seglar allt mer upp som ett nav i Seriesverige med Seriefrämjandets seriecenter, Serieskolan och Egmonts förlagsverksamhet. Här ligger sedan tidigare redaktionerna för bland annat Kalle Anka och Bamse. Komika Magasin skriver 24 november vad det länge talats om i branschkretsar, nämligen att Egmont nu flyttar resten av sina serietidningsredaktioner till Malmö.

Detaljerna är ännu oklara, men enligt vad Komika Magasin erfar kommer endast redaktörerna Ulf Granberg och Björn Ihrstedt och en del layoutpersonal att bli kvar i Stockholm.

Läs Komikas ursprungliga artikel av Mikke Schirén här.

avatar

About David Haglund

Översättare, Uppsala. Född 1974. Skribent och recensent för Bild & Bubbla sedan 1998. Skribent för webbplatsen sedan 2005, ansvarig sedan 2009. Före detta redaktör för Seriewikin. Före detta ordförande i Seriefrämjandet Stockholm.
This entry was posted in Nyheter, Senaste, Sverige and tagged , , . Bookmark the permalink.

Kommentera