, :
avatar
Olagliga Silver Surfer-mynt i cirkulation

Som ett led i marknadsföringen av den kommande filmen ”Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer” tog filmbolaget Twentieth Century Fox i samarbete med samlarmynttillverkaren Franklin Mint fram 40 000 tjugofemcentare vars ena sida pryddes med en dekal föreställande Silver Surfer. Nu varnar amerikanska myntverket U.S. Mint för att spridandet av mynten bryter mot lagen och kan straffas med böter.

Twentieth Century Fox började sprida mynten i handeln den 22 maj och förkunnade att den som hittade ett sådant mynt kunde vara med i en exklusiv utlottning på Internet, där toppvinsten var en exklusiv förhandsvisning av filmen. 25 maj meddelade U.S. Mint i ett pressmeddelande att det inte var tillåtet att använda mynt som annonsutrymme och att detta kunde leda till böter. Hittills har inga uppgifter inkommit om några rättsliga följder.

Filmens officiella webbplats bär numera ansvarsfriskrivningen ”This promotion is not affiliated with and has not been endorsed by the U.S. government or the U.S. Mint.”

avatar

About David Haglund

Översättare, Uppsala. Född 1974. Skribent och recensent för Bild & Bubbla sedan 1998. Skribent för webbplatsen sedan 2005, ansvarig sedan 2009. Före detta redaktör för Seriewikin. Före detta ordförande i Seriefrämjandet Stockholm.
This entry was posted in Marvel, Nyheter, Senaste, Superhjältar, USA and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Kommentera