, :
avatar
John Carter tillbaka i serieform

Edgar Rice Burroughs mest kända skapelse vid sidan av ”Tarzan” är ”John Carter, Warlord of Mars”, som i höst kommer tillbaka i form av en femnummers miniserie från amerikanska IDW Publishing. Det rör sig om en serieadaption av Burroughs berättelse ”A Princess of Mars”, skriven av Dan Taylor och tecknad av Ted McKeever.

I USA har John Carter haft en serietidning i flera omgångar, från förlagen Gold Key (1964), Marvel Comics (1977–79) och Dark Horse (1996). I Sverige hade figuren en egen tidning från Atlantic 1978–79, där inlagan bestod av Marvel-versionen.

avatar

About David Haglund

Översättare, Uppsala. Född 1974. Skribent och recensent för Bild & Bubbla sedan 1998. Skribent för webbplatsen sedan 2005, ansvarig sedan 2009. Före detta redaktör för Seriewikin. Före detta ordförande i Seriefrämjandet Stockholm.
This entry was posted in Nyheter, Senaste, USA and tagged , . Bookmark the permalink.

Kommentera